AKIARA books pren el vol aquesta primavera amb quatre novetats

Nascuda el febrer passat de la mà d’Inês Castel-Branco com a continuació de la col·lecció Petit Fragmenta, AKIARA books llança ara els seus quatre primers àlbums il·lustrats —simultàniament en català, castellà i portuguès— amb el mateix format i esperit que caracteritzava la col·lecció que l’editora va crear i dirigir a Fragmenta.

Entre els mesos d’abril i maig arribaran a les llibreries El despertar de l’arbre, escrit per Dídac Lagarriga i il·lustrat per Albert Asensio; La gota d’aigua, adaptat i il·lustrat per Inês Castel-Branco a partir d’un text de Raimon Panikkar (ara que celebrem l’Any Raimon Panikkar); La ploma, amb text de Mario Satz i il·lustracions de Maria Beitia; i Els dos llops. Una llegenda dels indis Cherokee, escrita i il·lustrada per Wilfred (pseudònim de Guillermo Gil Schröder).

Amb aquests quatre primers títols, AKIARA dibuixa ja els diferents àmbits que vol anar tractant: l’ecologia i el respecte profund vers la natura i els éssers vius (El despertar de l’arbre); la filosofia, l’espiritualitat i la manera com les grans tradicions religioses afronten temes delicats com la mort o el sentit de l’existència (La gota d’aigua); la psicologia i la resposta davant les dificultats i els reptes de la vida (La ploma); les emocions quotidianes, l’autoconeixement i la interioritat (Els dos llops).

AKIARA (‘aquí i ara’) parteix de textos actuals, però també de contes tradicionals, llegendes i mites de diferents cultures, amb la intenció de donar a conèixer altres maneres de pensar i alhora provocar la reflexió, el debat i el coneixement intern. La «Guia de lectura» que hi ha al final de cada àlbum (tal com passava ja amb Petit Fragmenta) no pretén donar respostes o alliçonar, més aviat contextualitzar, suscitar preguntes, ajudar les famílies i els educadors a aprofundir el tema de cada llibre.

Amb un generós format apaïsat de 28 x 24 cm, tapa dura amb plastificat mat, paper offset de 150 g i impressió multicolor, els àlbums d’AKIARA volen tenir cura de tots els aspectes tipogràfics i oferir il·lustracions de màxima qualitat, que recuperin l’artesania de l’ofici.

«Ens agrada dir que fem slow books —afirma l’editora Inês Castel-Branco—: llibres que fem néixer, en constant diàleg amb autors i il·lustradors; llibres fets aquí, per promoure una política de proximitat i la #lijkm0; llibres també que esperen ser llegits amb calma i tornats a llegir, si pot ser en companyia d’adults que ajudin a treure’n tot el suc.»

En el futur, AKIARA pretén llançar altres col·leccions per a preadolescents i adolescents, amb textos més llargs i la mateixa voluntat de cura i rigor en tots els detalls. Abordarà temes de l’actualitat com l’ecologia, el feminisme, l’educació o els refugiats.

Us convidem a acompanyar-nos al Facebook, Twitter i Instagram, i molt aviat al nou web (akiarabooks.com), ara mateix en construcció. Les vostres propostes, crítiques i ressenyes seran molt benvingudes!

 

Inês Castel-Branco
ines@akiarabooks.com
93 217 20 31 / 657 410 785