Inês Castel-Branco

  • Editora, autora i il·lustradora

Vaig néixer a Lisboa el 1977 i vaig viure fins als divuit anys en una petita ciutat de l’interior de Portugal que es diu gairebé com jo: Castelo Branco. Tocava el piano i passava les vacances, a Aveiro, dibuixant i explorant diferents tècniques de pintura. I també fent fotografies, amb la Canon antiga del meu pare. Als divuit anys vaig anar a estudiar arquitectura a Porto. Després, la curiositat em va portar a fer un Erasmus a Barcelona. Havia de ser només per a un any, però em va agradar tant la ciutat que vaig acabar fent-hi un màster en arquitectura efímera i el doctorat sobre els espais del teatre ritual als anys seixanta.

L’any 2007 em vaig convertir en editora i durant deu anys em vaig dedicar a la maquetació i disseny de tots els llibres de Fragmenta, a més de dirigir la col·lecció infantil Petit Fragmenta des del 2015 —assessorada pels meus tres fills—. El 2018 vaig fundar en solitari AKIARA books, una editorial independent de literatura infantil i juvenil que publica llibres de producció pròpia, plens de bellesa i profunditat. El 2020 la Cambra del Llibre de Catalunya em va premiar amb el 26è Memorial Ferran Lara, en reconeixement per la meva tasca com a jove empreenedora del sector del llibre.

Durant uns anys vaig tenir la sort de conèixer Raimon Panikkar i de visitar-lo diverses vegades a Tavertet. Quan es va començar a plantejar el 2018 com l’Any Panikkar, vaig sentir que volia fer un llibre infantil a partir d’un text seu. La primera imatge que em va venir al cap va ser la gota d’aigua. Aquí està el meu petit homenatge a un dels més grans pensadors del nostre temps.

Llibres relacionats