Arriba el segon llibre sense paraules d’AKIARA

Després de l’èxit de JUGUEM A AMAGAR-NOS, el primer «silent book» d’AKIARA, ara publiquem un segon volum de la mateixa col·lecció, il·lustrat per la mateixa autora i amb la mateixa colla d’amics, aquesta vegada ambientat en un paisatge costaner d’aiguamolls i platja.

 

ANEM A LA PLATJA  és un llibre molt estiuenc, per a la primera infància, que arriba a les llibreries el 6 de juny. Es tracta del segon volum de la col·lecció «AKIMIRA: jocs sense paraules».

El primer llibre, JUGUEM A AMAGAR-NOS, va arribar a les llibreries l’abril del 2022. A inicis del 2023 va ser seleccionat per a la 10a edició del projecte Silent Books de la Biblioteca de Lampedusa (Itàlia), el projecte internacional d’IBBY que recull els millors llibres il·lustrats sense mots d’arreu del món. La iniciativa, promoguda per la biblioteca de Lampedusa, va començar el 2012, com a resposta a les onades de refugiats provinents d’Àfrica i de l’Orient Mitjà que arribaven a l’illa italiana. Els llibres sense mots van resultar idonis per trencar les fronteres culturals i lingüístiques entre els infants locals i immigrants.

ANEM A LA PLATJA té com a protagonistes els 7 amics que ja apareixien al primer volum, ara en un paisatge costaner amb aiguamolls, boscos de pins, joncs i, per fi, la sorra de la platja. Com a «silent book», està construït a partir d’un guió molt detallat, en el qual tenen lloc petites aventures. Hi ha un nen que es perd i que no s’incorpora a la resta del grup fins al final del llibre. Hi ha al·lusions al primer llibre i també a l’imaginari dels anys vuitanta (en els gelats que els protagonistes prenen al final del dia, per exemple). De nou assistim al joc lliure enmig de la natura, en presència de molts animals en els seus ecosistemes.

El llibre vol homenatjar els llargs dies d’estiu, els passejos en bicicleta i tots els jocs que els amics poden viure a la platja, sense presses i sense la intervenció dels adults. Pel fet de no tenir paraules, demana una participació més activa per part dels petits lectors (a partir dels 2 anys), ja que hauran de ser ells mateixos els que expliquin la història (la seva història) i descobreixin els senyals amagats.

Verónica Fabregat, il·lustradora i dissenyadora gràfica de Castelló de la Plana, torna a sorprendre’ns amb una paleta molt natural, amb il·lustracions fetes totalment amb llapis de color.

El llibre respon als criteris de l’ecoedició: producció local (Barcelona), amb paper certificat de gran qualitat i certificat ecològic, enquadernació a l’holandesa (llom de tela i plafons) i coberta serigrafiada sobre cartró, perquè tot el procés sigui més artesanal, redueixi la petjada de carboni i contribueixi a un món més just i sostenible.