AKIARA publica un nou àlbum il·lustrat sobre l’amistat i la trobada entre cultures

UN NEN A LA PLATJA és el quart llibre que l’il·lustrador Luciano Lozano publica a AKIARA books. Un llibre autobiogràfic i alhora de ficció, amb unes il·lustracions molt belles i evocadores, que ens convida a valorar les tradicions locals i l’amistat.

 

Un nen a la platja és l’últim àlbum il·lustrat de Luciano Lozano. S’inspira en la infantesa de l’autor a La Línea de la Concepción, a l’estret de Gibraltar, amb records del seu pare, que sortia a pescar amb la barca, i també de l’arribada de les melves a la riba o dels peixos voladors assecant-se al sol.

A més de les tradicions d’Andalusia, aquest llibre també ret un homenatge a la cultura del Japó. A partir de l’amistat entre el protagonista i en Kai, que acaba d’arribar del Japó, se’ns mostren molts aspectes característics de la cultura japonesa, com ara l’origami, el wabi sabi, el sushi o la seva arquitectura tradicional.

Amb aquesta història he volgut retre, de nou, un homenatge a la cultura japonesa, que vaig descobrir en un viatge quan m’estava formant com a il·lustrador. […] També he volgut reflectir la importància del mestissatge, de les influències que rebem d’altres cultures, que ens enriqueixen en mostrar-nos una mirada diferent. Luciano Lozano

La influència japonesa ja havia estat present en els tres llibres de l’autor publicats a AKIARA: L’escola de la Haru, Tancho i Temps de haikus. El reconeixement internacional ha fet que Tancho, traduït a França, hagi estat finalista del premi Les Incorruptibles, i també, en la seva traducció a l’italià, finalista del prestigiós Premi Anderson. Per la seva banda, Temps de haikus ha rebut el 3r Premi als Llibre Més Ben Editats del Ministerio de Cultura i és ara finalista, a Catalunya, del Premi Atrapallibres (fins al juny del 2024 podrà ser votat pels infants).

A semblança dels altres àlbums de l’autor, Un nen a la platja té un text breu i il·lustracions molt evocadores, amb un traç net i espontani que ens recorda la pintura oriental. Un mateix paisatge de mar hi apareix diverses vegades, amb lleugers canvis i amb un protagonista cada vegada més gran, per remarcar el pas del temps.

Un nen a la platja és un llibre senzill i profund que ens convida a valorar l’amistat, les influències mútues, les tradicions locals i la trobada entre cultures.

Aquest llibre és també el primer d’AKIARA que porta el segell de Llibre Ecoeditat, atorgat per l’Institut de l’Ecoedició. Es tracta d’una manera de visibilitzar el camí que AKIARA ve practicant des de fa temps, de minimitzar l’impacte ambiental amb una producció de proximitat i materials certificats.

 

Llibre Ecoeditat (bDAP202306014), atorgat per l’Institut de l’Ecoedició