Dani Espresate

  • Traductor

Vaig néixer el 1985 a Barcelona. Recordo amb tendresa com el meu avi aprofitava qualsevol ocasió per regalar-me un llibre. Em vaig començar a interessar cada cop més per la lectura i, amb el temps, vaig començar a escriure poesia. Recordo escriure el meu primer poema als nou anys, un diumenge al vespre durant un vol Madrid-Barcelona.

Sóc mestre de primària a l’escola pública i estic convençut de la importància d’apropar la poesia als infants. La poesia com a manera de veure el món i d’habitar-lo, com a espai d’expressió, com a instant d’escolta.

La poesia és un univers que s’expandeix i que, en el seu infinit, tothom hi té cabuda. A alguns infants i joves cal dur-los a la nau, d’altres ja volten per l’espai o exploren les estrelles. El que és segur és que cal guiar-los per bones rutes i recórrer els camins de la formació del professorat, les bones editorials, les llibreries especialitzades, les biblioteques escolars, les biblioteques públiques… Només així podran anar més lluny, només així podran versar aquest món i rehabitar-lo.

Llibres relacionats