Neix una col·lecció de llibres sense paraules

Juguem a amagar-nos és el primer títol de la nova col·lecció AKIMIRA: jocs sense paraules. Amb un format molt especial i producció local i sostenible, el llibre mostra que també es pot narrar una història només amb imatges.

 

Juguem a amagar-nos és un “silent book” o llibre sense paraules que inicia una nova col·lecció per a la primera infància. Parteix del joc tradicional de fet i amagar, les regles del qual són compartides per moltes cultures, i a partir d’aquesta coneguda estructura, es fa un recorregut pel bosc i pels diferents ambients que el componen (cadascun d’ells amb la seva fauna i flora característiques).

El joc, que era el pretext, passa a un segon pla quan els nens i nenes es deixen meravellar per la natura, s’aparten del camí i s’obren a experiències noves. El llibre constitueix, doncs, un cant a l’amistat, però és també un cant al joc lliure, en el que els adults no hi intervenen. Els nens s’avorreixen al principi, decideixen jugar, s’amaguen, es van descobrint els uns als altres, tornen per buscar l’amic que falta… tot això amb plena autonomia.

El guió està tan treballat que no calen paraules. D’aquesta manera, cada lector pot acabar creant la seva pròpia història, adoptant un paper més atent i actiu. Les il·lustracions detallistes, realitzades amb llapis de colors, permeten anar descobrint els animals amagats en cada escena i conéixer la personalitat de cadascun dels set amics. Es tracta del primer àlbum de la il·lustradora i dissenyadora gràfica de Castelló de la Plana Verónica Fabregat, però ja està previst que en faci dos títols més, també inspirats en jocs tradicionals i en paisatges diversos.

En lloc d’imprimir aquest llibre a la Xina, en cartoné plastificat (com s’acostuma a fer amb aquest format), hem optat per imprimir-lo a Barcelona, amb paper de gran qualitat i certificat ecològic, enquadernació a l’holandesa (llom de tela i plafons) i coberta serigrafiada sobre el cartró, perquè tot el procés sigui més artesanal, redueixi la petjada de carboni i contribueixi a un món més just i sostenible.