AKIARA books publica ÀUNIA, la seva primera novel·la

AKIARA publica una novel·la juvenil i d’interès per a tots als públics que recrea la vida dels ibers a la Catalunya de fa poc més de 2000 anys, a l’època de la invasió romana i les guerres púniques.

 

L’Àunia és una noia ibèrica, de la tribu dels indigets; una hàbil caçadora que amb només tretze anys es rebel·la contra el rol que li imposa la societat i se’n va de casa a la recerca de la llibertat. És l’època, però, en què ha començat la invasió dels romans, que volen dominar el país. I també és el temps en què Anníbal travessa Catalunya, amb els seus exèrcits i elefants, i recluta ibers per marxar cap als Alps i enfrontar-se als romans. L’Àunia es farà dona en temps de guerra, coneixerà l’amor i l’odi, la solidaritat i la traïció i lluitarà fins al final per defensar la llibertat, la seva i la del seu poble.

ÀUNIA és una novel·la de ficció per a tots els públics. Té lloc a la Catalunya dels ibers (habitants del territori des de temps immemorial), quan ja hi ha una important presència grega (Empúries) i, posteriorment, romana. Permet recrear la vida encara força desconeguda dels nostres avantpassats a les comarques de l’Empordà, el Pla de l’Estany i el Gironès.

És la primera obra del jove autor Ivan Vera, afincat a Banyoles, molt influït per Tolkien i alhora incansable investigador de qüestions històriques. L’obra es basa en una extensa recerca, incloses fonts de l’època com Titus Livi. El Dr. Joan Ferrer, professor de la Universitat de Girona (on l’autor està cursant estudis de doctorat), afirma:

“Ivan Vera és un jove gran escriptor que ens meravella per la màgia de la paraula i per la força de la història, que primer ens atreu i tot seguit se’ns emporta.”

ÀUNIA ens ajuda a posar llum en una època història encara molt poc coneguda, i al mateix temps té ressonàncies en l’actualitat. Pot ser llegida alhora com un cant feminista a la llibertat de les dones i com l’èpica resistència d’un poble davant d’un invasor que vol imposar les seves lleis i la seva llengua.

ÀUNIA presenta una edició molt cuidada en tapa dura, amb coberta de Sonia Pulido (Premi Nacional d’Il·lustració 2020) i plànols de les batalles i mapes històrics del territori en l’època dels fets.

 

Us convidem a veure el booktrailer d’ÀUNIA, amb una entrevista al seu autor.