AKIARA publica dos nous àlbums inspirats en històries reals del Japó i Veneçuela

AKIARA books afegeix dos nous títols a la col·lecció Akialbum: Tancho, una història real de respecte per la natura al Japó, i A l’altre costat, basat en les dificultats per anar a l’escola en una zona remota de Veneçuela. Dues històries que ens emocionen i ens sensibilitzen sobre temes tan importants com ara la cura de la vida animal i les llums i ombres de la vida en situacions precàries.

 

Tancho, amb text i il·lustracions de Luciano Lozano, és alhora un àlbum i un llibre de coneixements.

Rere un text breu i unes il·lustracions delicades amb traç negre i colors hivernals, se’ns explica la història de Yoshitaka Ito, l’home que ara fa un segle va alimentar les grues de corona vermella quan estaven a punt d’extinguir-se al Japó. En els aiguamolls de Hokkaido assistim al creixement de Tancho i a la meravellosa dansa de les grues que visiten l’illa cada hivern.

Aquest àlbum ple de bellesa transmet un gran respecte cap als animals i és una invitació a viure en harmonia amb la natura.

 

A l’altre costat, amb text de l’escriptora i poeta veneçolana (resident a Cuenca) Cristina Falcón Maldonado i il·lustracions de la barcelonina Mariona Cabassa, és un conte tendre, alegre i colpidor sobre un nen —que l’autora va conéixer personalment— que cada dia, per anar a l’escola, ha de creuar el riu pujat a una tirolina. Ell somia amb una vida més fàcil, somia despert perquè així pot somiar el que vol i no pas el que volen els somnis, la por o l’insomni.

Un àlbum ple de color i natura que ens convida a reflexionar sobre la riquesa i la pobresa, la burla i la superació, la capacitat de somiar despert i de celebrar.

 

Tots dos àlbums mantenen el format apaisat i generós dels altres títols de la col·lecció, amb l’afegit que incorporen cobertes de qualitat sense plastificar, amb textura semblant a un teixit i aspecte més artesanal, d’acord amb el compromís d’AKIARA books amb una producció sostenible, de Km0 i lliure de plàstics. Petites aportacions per millorar el món.