AKIARA publica una història emocionant sobre la immigració sudamericana

AKIARA books publica el seu tercer títol de narrativa per a preadolescents, El net del Còndor. Dels Andes a Barcelona. Un relat ple de contrastos sobre un nen de deu anys que un dia arriba sol a Barcelona, on treballa la seva mare. Però un conjunt de circumstàncies inesperades fa que no la trobi i hagi de dormir en el banc d’una plaça…

 

El net del Còndor és una història plena de contrastos entre el Perú rural i la Barcelona cosmopolita, entre les esperances d’un nen i la duresa del carrer, entre l’amabilitat i la distància, entre la por i la festa.

El net del Còndor ens permet descobrir la vida fràgil dels sensesostre i les xarxes de solidaritat que es posen en marxa quan un nen dorm al carrer. Per altra banda, ens fa veure Barcelona amb uns altres ulls, sobretot l’entorn de la Plaça de Catalunya, l’Eixample i la Plaça de Santa Anna, on durant uns dies passarà la nit el protagonista.

Jesús Ballaz, que porta tota una vida lligat al món dels llibres (com a editor, traductor, crític i autor), comenta que es trobava sovint amb nens provinents de països andins al metro o a les escoles que visitava, i un dia va voler parlar-ne:

«En treure a la llum una de tantes històries ocultes, tendres o punyents sobre la immigració, el meu desig és convidar a reflexionar sobre l’acollida. És la meva manera de fer visibles aquells infants i brindar-los la meva benvinguda.»

Les il·lustracions espontànies de Kim Amate, fetes amb aquarel·la i llapis de color, recreen l’esperit de la ciutat i les emocions dels protagonistes.

L’enquadernació amb tapa dura sense plastificar, el paper ecològic de l’interior (FSC i “Acid Free”) i la impressió a Barcelona contribueixen a que la producció dels llibres d’AKIARA sigui cada dia més sostenible i respectuosa amb el medi ambient.

El net del Còndor arribarà a les llibreries el 23 de juny, precisament el dia en què s’acaba la història, que malgrat la duresa del tema presenta un final feliç i emocionant.