AKIARA llança la col·lecció «AKIWOW: l’encís del món» per ocasió del seu 5è aniversari

AKIARA inicia una nova col·lecció de llibres de coneixements amb un format especial i la intenció de despertar el sentit d’admiració davant del món i els prodigis de la natura. De petites dimensions i amb una enquadernació exquisida, els dos primers volums s’assemblen a quaderns d’explorador que plantegen preguntes filosòfiques o reflexions poètiques davant les maravilles que ens envolten.

 

Redescobrir el món és el primer volum de la nova col·lecció «AKIWOW», un llibre d’autor que transmet amb precisió coneixements sorprenents sobre el món dels animals, les plantes i els ecosistemes, a la vegada que convida a la reflexió i a l’admiració pels prodigis del món natural.

Davant la proliferació de llibres de coneixements cada cop més grans i amb informacions que sovint sobrepassen l’interés i la capacitat de comprensió dels més petits, hem optat per un format reduït i apaisat, amb enquadernació a l’holandesa (amb llom de tela i plafons serigrafiats), en el que cada doble pàgina presenta un sol tema per assaborir amb calma, capaç de generar preguntes i despertar l’admiració.

El text, clar i inspirador, és de Jordi Pigem, que va ser professor de filosofia de la ciència a Anglaterra i porta molts anys de recerca en aquests temes. A l’inici i al final del llibre hi ha textos introductoris sobre el sentit d’admiració com a origen del coneixement i de la ciència, i sobre la intel·ligència dels éssers vius en comparació amb l’anomenada «intel·ligència artificial». Inclou una bibliografia final per a qui vulgui aprofundir més en aquests temes.

Les il·lustracions, plenes de bellesa i precisió científica, són de Neus Caamaño, que ja havia il·lustrat per Akiara els llibres Tao, Una petita llavor i el discurs de Si’ahl/Ted Perry (també comentat per Jordi Pigem). Cal destacar el bellíssim desplegable sobre “Yellowstone i el retorn dels llops”.

A vegades el bosc… és el segon volum amb què s’inicia la col·lecció «AKIWOW» i el 5è llibre de l’autor a AKIARA (després de Parco, La platja dels inútils, el comentari al discurs de Severn Cullis-Suzuki i Una masia).

Es tracta també d’un llibre d’autor que revela molts detalls sobre la vida dels boscos al llarg de l’any (les plantes, els animals, les estacions, els colors…), però sempre a partir de la comparació amb algun aspecte poètic o fantasiós que ho fa més proper i senzill d’entendre.

El text, poètic i inspirador, és d’Alex Nogués, geòleg i escriptor amb un gran nombre de llibres de coneixements publicats en què una gran abundància d’informació es presenta en forma de relat o ficció.

Les il·lustracions, amb colors forts i càlids, són d’Ina Hristova, il·lustradora búlgara que ara viu a Mèxic (després de passar per l’escola Massana i viure a Barcelona molts anys) i combinen també el registre científic (reproduïnt cada espècie que hi apareix) i el més imaginatiu (per exemple, en la figura del follet del bosc).

«AKIWOW» passa a ser la 6a col·lecció d’AKIARA (as més de les col·leccions d’àlbum il·lustrat, narrativa, poesia, discursos i llibres sense paraules), omple un buit al catàleg de l’editorial i fa un nou pas per desenvolupar el seu esperit d’admiració per la natura i d’atenció a la bellesa dels detalls.