Alba Azaola

  • Il·lustradora

Vaig néixer en una família tan gran i acollidora com una masia. De petita, copiava les il·lustracions d’animals de Beatrix Potter. Però sempre m’ha costat molt concentrar-me en una sola cosa. Així que, mentre creixia, a més de llegir i pintar, vaig dedicar-me a jugar amb el meu germà, a viatjar i a viure aventures amb gent genial. Vaig viure en diferents llocs (preferentment a prop del mar), vaig estudiar Biologia i Oceanografia, fins i tot vaig fer un documental.

Ara visc a la Garrotxa. Vaig tornar a estudiar, aquesta vegada Il·lustració i Il·lustració Científica, i vaig descobrir amb alegria que per ser Il·lustradora no fa falta concentrar-me en una sola cosa, sinó que necessito viure moltes aventures, estimar molta gent i sortir sovint al bosc a buscar puputs.

(biografia UNA MASIA)

 

Vinc d’un mar de camps on vaig créixer envoltada d’abraçades i llibres il·lustrats. Llegir i mirar dibuixos asseguda al terra de la meva habitació m’ocupava moltes hores. També m’agradava molt conèixer el nom de les flors, i rescatar ocells amb el meu germà. Crec que per això vaig estudiar Biologia més endavant.

Després vaig anar del mar de camps al d’ones, a veure què s’amagava sota la superfície. Vaig descobrir que allà hi havia algunes de les coses més boniques del món, però també vaig comprendre que hi passaven altres coses terribles. de manera que vaig estudiar Oceanografia i vaig treballar, i fins i tot vaig fer un documental per intentar millorar-ho. Així vaig poder viatjar i conèixer el nom de moltes flors, algues i persones.

Un dia, vaig sentir que em venia de gust tornar a estar envoltada de llibres il·lustrats, però aquesta vegada, potser, dibuixats amb les meves pròpies mans. Vaig  venir a la Garrotxa a estudiar Il·lustració i Il·lustració Científica, i aquí les meves mans es taquen, es mullen, s’arruguen i em fan feliç.

(biografia AMB LES MANS)

Llibres relacionats