Dos títols d’AKIARA guanyen els premis del Ministeri de Cultura als Llibres Més Ben Editats del 2022

El divendres 19 de maig es van fer públics els Premis als Llibres Més Ben Editats del 2022 del Ministeri de Cultura i Esport. Dins la categoria de Llibres Infantils i Juvenils, el segon premi s’ha concedit al nostre GRÀCIES, MARE TERRA!, il·lustrat per Vanina Starkoff a partir de la pregària d’agraïment dels pobles iroquesos, i el tercer premi s’ha atorgat a TEMPS DE HAIKUS, de J. N. Santaeulàlia i Luciano Lozano.

El jurat ha valorat un total de 154 obres repartides en les categories d’Art, Bibliofilia, Facsímils, Infantils i Juvenils, i Obres Generals i de Divulgació.

Sobre GRÀCIES, MARE TERRA! el jurat ha comentat: «Originalitat en el colorit i en el desplegament de les diferents peces. Bon format, atractiu visualment».

Sobre TEMPS DE HAIKUS, la valoració ha estat: «Coherència entre l’obra, la maquetació i el format, posant en valor la poesia destinada a un públic infantil i juvenil».

Aquests premis tenen com objectiu reconeixer i estimular la feina de les editorials en l’edició de llibres i obres. Els premis no tenen dotació econòmica, si bé són molt valorats pels editors pel que suposen de reconeixement i prestigi al seu treball editorial, així com per la difusió que comporten, ja que els llibres premiats seran exposats posteriorment a les fires internacionals del llibre LIBER, Frankfurt i Leipzig.

En el cas d’AKIARA, ens alegra molt aquest reconeixement, que no deixa de ser una petita victòria de l’edició independent, de la innovació en els temes i els formats, i de la producció local i l’ecoedició.