Tres àlbums per a la tardor

Nou mesos després de la seva fundació com a editorial independent, per donar continuïtat a la col·lecció Petit Fragmenta iniciada el 2015, AKIARA books consolida ara la col·lecció Akialbum amb títols nous, abans d’encetar les tres col·leccions previstes per al 2019.

Després dels quatre àlbums il·lustrats amb què va debutar aquesta primavera —El despertar de l’arbre, La gota d’aigua, La ploma i Els dos llops— i de la reimpressió de Respira —que porta cinc edicions en català i sis en castellà i s’ha venut a set països—, AKIARA publica ara tres àlbums que conviden a plantejar-se preguntes i fan pensar (no és debades que dos d’ells porten un interrogant al títol). «És que ens agraden més les preguntes que les respostes», diu la seva editora, Inês Castel-Branco.

Per què plorem? és el primer títol que arribarà a les llibreries el 24 d’octubre, escrit per Fran Pintadera (Premi Internacional Compostel·la d’Àlbum Il·lustrat 2018) i il·lustrat per Ana Sender. És la pregunta que un nen fa a la mare, i ella li parla de núvols, del mar, de pedres, de cofres i de murs. No vol ser un «manual d’emocions», sinó una reflexió poètica al voltant de les llàgrimes i de la necessitat universal de plorar, amb unes il·lustracions metafòriques i molt suggerents.

D’on venen les idees? arribarà a les llibreries el 31 d’octubre. És el segon llibre del tàndem Jordi AmenósAlbert Arrayás,  que el 2016 van publicar On és la lluna? a la col·lecció Petit Fragmenta (reimprès el 2017). Amb la mateixa colla d’amics, ara la protagonista és una nena que, en un moment de poca inspiració, es pregunta com neixen les idees. El camí que emprenen plegats els ajudarà a entendre que la creativitat no es pot forçar, ni arriba pensant amb el cap quadrat, sinó quan et connectes i poses amor en tot el que fas.

Parco és la tercera novetat i sortirà a la venda el 7 de novembre. Escrit per Alex Nogués i il·lustrat per Guridi, és un conte carregat d’humor i de tendresa sobre la mort, on el protagonista converteix un sentiment inicial de ràbia en acceptació profunda. Ambientat a Mèxic, parteix de la tradició del Dia dels Morts per parlar de com trobem a faltar aquells que hem estimat. Un llibre diferent, agosarat, colpidor, que emociona i diverteix a parts iguals i que pot ser una eina per parlar de la mort amb els petits.

Us convidem a entrar a la nostra web (www.akiarabooks.com) i a seguir-nos als perfils de Facebook, Twitter i Instagram (@akiarabooks), on anem compartint el dia a dia de l’editorial i les presentacions dels llibres. I estigueu molt atents, perquè tenim nous projectes en marxa per al 2019 que de ben segur us agradaran. Però d’això ja en parlarem en un altre moment…

Inês Castel-Branco
ines@akiarabooks.com
93 217 20 31 / 657 410 785