AKIARA reivindica l’experiència i la serenor amb dos nous àlbums il·lustrats

En un món cada cop més accelerat i virtual, AKIARA sorprèn amb dos àlbums profunds que conviden a valorar el poder creatiu i curatiu de les mans, i la importància de la quietud i la contemplació.

 

AMB LES MANS  és un àlbum que convida a descobrir la importància de les mans per a una vida més plena: les mans ens ajuden a transformar el dolor, a expressar les nostres intuïcions i pensaments, i a acostar-nos al més profund de nosaltres mateixos.

El text és un diàleg entre una àvia i una neta, escrit per la psicòloga italiana Elena Bernabè. Les il·lustracions d’Alba Azaola (que ja ens havia il·lustrat Una masia) combinen un estil científic, fet a grafit, amb un estil més lliure, ple de color i expressivitat. Tot el llibre és un himne al prodigi de les mans, a la creativitat i al que ens fa humans.

El text d’aquest llibre és un diàleg entre una àvia i la seva neta, perquè la gent gran ha experimentat al llarg de la seva vida el poder curatiu de les mans. Van créixer en una època en què, sense la tecnologia dels nostres dies, les mans eren les grans protagonistes de cada ofici.

Elena Bernabè

BERBENA I COLIBRÍ  és el tercer llibre que realitzen conjuntament Fran Pintadera i Ana Sender (els seus dos llibres anteriors han estat publicats en 12 països).

És un diàleg delicat entre una flor i un petit ocell, que recorda els grans clàssics de la literatura infantil. Una reflexió poètica i evocadora sobre el moviment i la quietud, sobre l’acció i la contemplació com a pols complementaris en cadascun de nosaltres. Les il·lustracions analògiques barregen diferents materials per aconseguir una textura i profunditat úniques.

Al conte, a més del moviment i de la quietud, hi apareix la trobada entre tots dos: l’acceptació. La Berbena dona les gràcies al Colibrí, i el Colibrí comprèn la Berbena.

Fran Pintadera

Aquests dos nous títols de la col·lecció AKIALBUM expressen molt bé la filosofia d’AKIARA, que no té por d’anar a contracorrent per recuperar el valor del que fem amb les mans i la necessitat d’aturar-nos i no estar sempre movent-nos, distrets, en un món de pantalles i presses.