AKIARA: poesia, llibertat i vida interior

Aquesta primavera AKIARA publica dos nous llibres de poesia a la premiada col·lecció AKIPOETA, d’aspecte artesanal i enquadernació a fil vist. Amb textos que es dirigeixen a totes les edats i il·lustracions de gran bellesa i qualitat, aquests llibres volen despertar la sensibilitat poètica i reflexionar sobre grans temes com, en aquest cas, la llibertat i la cura de la vida interior.

 

LA CANÇÓ DE L’OCELL TOC és un poemari juganer i profund sobre les pors i el poder contagiós de la llibertat.

Amb versos curts, rima ocasional i jocs de paraules, els poemes de Fran Pintadera (escriptor, narrador oral i director de teatre social) conviden a ser llegits en veu alta.

Les il·lustracions d’Anna Font (recentment guardonada amb el Premi Internacional Compostela), fetes a partir del collage i plenes de color, fan ressaltar la força dels poemes i donen un aire molt espontani i atractiu a tot el llibre.

EL JARDÍ QUE HABITES és un poemari íntim i femení, pensat especialment per a noies adolescents i dones de totes les edats.

D’una manera poètica i profunda, M. Carmen Aznar relata la vida sencera d’una dona a partir de la metàfora del jardí. Cada etapa d’aquest recorregut, on no es fa cap referència a marit o fills, té la seva correspondència en el jardí, que a vegades és ordenat i tranquil, d’altres és salvatge i caòtic.

Les il·lustracions oníriques de Raquel Catalina, amb colors forts i simbòlics, ajuden a crear una progressió cromàtica en tot el llibre, en sintonia amb les fases de la lluna i la trajectòria vital femenina.

 


 

La col·lecció AKIPOETA, que respecta els principis de l’ecoedició, ha rebut diversos premis nacionals i internacionals, i els crítics valoren molt positivament el format també poètic dels llibres:

GRÀCIES, MARE TERRA!
2r Premi als Llibres Més Ben Editats el 2022 (Ministerio de Cultura)
Menció Especial de Ficció en els BolognaRagazzi Awads 2024

COR D’OCELL
Menció Especial de Poesia en els BolognaRagazzi Awads 2022

TEMPS DE HAIKUS
3r Premi als Llibres Més Ben Editats el 2022 (Ministerio de Cultura)
Finalista del Premi Atrapallibres 2023-2024

UNA MASIA
Premi de la Fundació Cuatrogatos 2023 (Miami)
Premi de Poesia en Los Mejores del Banco del Libro 2023 (Veneçuela)

 

Llibres Ecoeditats (bDAP202406136 | bDAP202406135), segells verificats per l’Institut de l’Ecoedició